• BERG BERG Buzzy Nitro
  • BERG BERG Buzzy Nitro
  • BERG BERG Buzzy Nitro
  • BERG BERG Buzzy Nitro

BERG BERG Buzzy Nitro

  • Indien niet voorradig in onze winkels zijn de artikelen van het merk Berg steeds verkrijgbaar op bestelling, levertijd is gemiddeld 1à2 weken. Contacteer ons via [email protected], per telefoon of in de winkel.
  • Artikelnummer: 24.30.01.00
  • 154,99 Incl. btw

  • Beschikbaarheid: Niet meer online verkrijgbaar. Mogelijks wel in de winkel.
  • Aan verlanglijst toevoegen
  • Meer over dit product

    Ben jij die stoere jongen of meid die deze skelter aan durft? De BERG Buzzy Nitro is alleen weg gelegd voor de echte cross helden! Een BERG Buzzy met al zijn kenmerken alleen dan in een super stoere uitvoering. Door de vette stickers, de super gave veer elementen en natuurlijk de te gekke banden is dit cross monster echt de stoerste skelter van de buurt. Ben jij binnenkort dit cross monster de baas?

    EVA banden
    Een EVA band is gemaakt van high-tech schuim. Dit is voor de BERG Buzzy de ideale vervanger van de traditionele rubberen binnen- én buitenband. Dankzij de juiste samenstelling is het net zo slijtvast als de traditionele rubberen band maar kan het nooit meer lek raken. Tijdens het rijden zijn ze heel erg stil, dus ideaal om zowel buiten als binnen te gebruiken.

    Helpt bij trappen
    De BERG Buzzy is uitgerust met een vaste verbinding tussen de voorste trapas en de achterste as. Dit betekent dat de beweging van de benen direct wordt omgezet in de beweging van de achterwielen. Dit maakt de BERG Buzzy super eenvoudig en gemakkelijk te berijden. Zowel voor- als achteruit.

    Stabiel door 4 wielen
    Dankzij de vier wielen heeft de BERG Buzzy een uitstekende stabiliteit. Omdat driewielers een wiel minder hebben, creëren deze een zeer onstabiele kantel-constructie. Scherp of snel door de bochten zorgt bij een driewieler voor gevaarlijke situaties. Bij de BERG Buzzy liggen deze lijnen parallel en verder weg van de bestuurder. Dit zorgt ervoor dat er geen kantelpunt ontstaat en dat kantelen vrijwel onmogelijk is. De BERG Buzzy heeft ook een schommelas. Hiermee kunnen de voorste wielen wat op en neer schommelen om zo oneffenheden in de weg op te vangen. Dus nóg minder kans om te vallen!

    Trappers bereikbaar
    Naast de onstabiliteit van een driewieler heeft een driewieler nog twee grote nadelen. En ook deze twee nadelen hebben de ontwerpers van de BERG Buzzy weten op te lossen. Bij een driewieler zijn de trappers (en dus voeten) en het stuur (dus ook handen) direct verbonden aan het voorwiel. Bij de BERG Buzzy zijn de trappers aan het frame verbonden. Dit heeft de volgende twee voordelen:
    • Sturen: tijdens het sturen worden de voetjes/beentjes niet verplaatst waardoor de voeten veilig op de trappers blijven en het wiel kan nooit het been raken
    • Trappen: tijdens het trappen, duw je niet het wiel (en daarmee het stuur) een kant op. Dit zou er bij een driewieler toe leiden dat er een voet en/of een hand los schiet van de trapper en/of stuur

    Er gaat dus geen energie verloren doordat het stuur of de pedalen wegdraaien wanneer het kind trapt of stuurt. Het kind stapt op en kan gemakkelijk en soepel weg fietsen.

    Grootste keuze in onze winkels

    Veilige betaalopties

    Snel leveren

    Bezoek ook onze 3 winkels

    Design by Crivex |

    Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »